Waalstraat 34: een snelle verbouwing, met een lastig te vinden ontwerp

In een periode van twee maanden is deze gedateerde huurwoning in de sociale sector getransformeerd naar een huurwoning in de vrije sector. Lees hieronder hoe een verandering in het ontwerp uiteindelijk voor veel meer ruimte, licht en leefcomfort zorgde. Met een high-end woning als eindresultaat. 

Fase 1: het strippen

Het appartement is volledig gestript eind 2018. De tekeningen die vooraf gemaakt waren technisch niet haalbaar. In overleg met de architect waren voordat de werkzaamheden begin 2019 werden hervat de nieuwe tekeningen beschikbaar. Zo'n goede samenwerking, werkt erg prettig en voorkomt vertraging(-en). Top werk!

Fase 2: de opbouw

In de aangepaste tekeningen was een open keuken ingetekend. Om dit te realiseren moest een draagmuur volledig worden verwijderd. Tegelijkertijd is ook de schouw verwijderd en de binnenriolering vervangen voor PVC. Er is een metalen constructie geplaatst om de twee bovengelegen appartementen op te vangen. Vervolgens is er begonnen met het plaatsen van de scheidings-, voorzetwanden en het dichtzetten van de wanden plafonds. Op de houten dekvloer zijn Fermacell platen gelegd.

Fase 3: het eindresultaat